Campagne 'Ziek van thuisafval' moet sluikstorten in en rond de gemeentelijke vuilnisbakken aanpakken

Interrand heeft in samenwerking met Mooimakers het project vuilnisbakkenplan voor de gemeentes Hoeilaart, Overijse en Tervuren opgestart om het herhaaldelijk sluikstorten op deze locaties aan te pakken. Deze sluikstorten vormen een heel storende factor in het straatbeeld. 

Om te beginnen werden alle vuilnisbakken genummerd en in het systeem 'Mijn Mooie Straat' van Mooimakers ingevoerd. Bij ledigen werd ingevoerd of er sluikstort in of rond de vuilnisbakken te vinden was. Na vier maand metingen werden statistieken getrokken van de meest problematische. Deze vroegen om een speciale aanpak...  

De campagne ''Ziek van thuisafval'' werd uit de grond gestampt. Het ludieke vuilnisbakje van de campagne is 'ziek' van al het rest(thuis)afval, e.a. die erin en -rond gedropt wordt. Een flyer bedeeld in een brede straal rond de gemeentelijke vuilnisbak, een sticker die de vuilnisbak als 'ziek' aanduidt en een bord op voet dat aangeeft wat er enkel in de vuilnisbak gegooid mag worden, behoren tot de gebruikte middelen om de inwoners te informeren. Blijft de vuilnisbak 'ziek' dan zal hij als 'in gevaar' aangeduid worden en verwijdert of afgeschermd worden voor gebruik. Verloopt de campagne goed en verdwijnt het sluikstorten, dan krijgt de vuilnisbak een groene gelukkig vuilnisbak stickertje en mag hij blijven staan. 

Deze geselecteerde vuilnisbakken worden opgevolgd... wordt vervolgd!