Afvalophaling tijdens het WK Wielrennen (23 & 24 september) start om 5u 's ochtends

Omwille van het WK Wielrennen worden bepaalde straten in Overijse en Tervuren tussen 23 en 27 september afgesloten voor het verkeer. Om de afvalophaling voor de inwoners op donderdag 23/09 en vrijdag 24/09 te kunnen verzekeren, vertrekken de ophaalploegen heel vroeg in de ochtend (5u). 

We raden iedereen aan om best de avond voordien - na 20u - het afval buiten te zetten zodat de afvalophalers het zeker kunnen meenemen. In Overijse wordt op die dagen restafval, GFT en PMD opgehaald. In Tervuren enkel rest en GFT. 

Ook in Hoeilaart zal die week restafval, GFT en papier en karton vanaf 5u 's ochtends opgehaald worden omdat de afvalophalingen over de hele streek geïmpacteerd zijn. Daarnaast wordt ook het lossen in Leuven bemoeilijkt. We vragen de Hoeilanders daarom ook om hun afval best de dag voordien - na 20u - buiten te zetten. 

Alvast hartelijk dank om deze informatie te verspreiden onder buren en vrienden!


Algemene boodschap:
Het is toegelaten en soms ten sterkste aangeraden om restafval in een afvalbak buiten te zetten. Vossen en vogels zijn sterk aanwezig in onze streek. Zij zijn verzot op de inhoud van deze zakken. Toch moet een afvalbak op de ophaaldag altijd zonder deksel aangeboden worden. 
GFT mag ook in een afvalbak. Het zal echter enkel meegenomen worden als er in het groot GFT op geschreven staat. Ook hier dient de afvalbak open aangeboden worden.