Heb je spullen die te goed zijn om weg te gooien en wil je er nog iets nuttig mee doen? In het kringloopcentrum krijgen ze een tweede leven! Je kan je herbruikbare spullen gratis naar de kringwinkel brengen, naar de kringloopcontainer op het recyclagepark of ze gratis laten ophalen door de kringwinkel. Ook zelf eens een bezoek brengen aan de kringwinkel is een absolute aanrader. Een goed boek, een paar schoenen of een koelkast, je vindt er allerlei unieke en kwaliteitsvolle goederen. en dat alles aan een betaalbare prijs!

NIEUW Kringwinkel ViTeS - Overijse

Brusselsesteenweg 290
3080 Overijse
02 880 55 97 

Herbruikbare goederen kunnen nu ook afgeleverd worden in de nieuwe kringwinkel ViTeS te Overijse.

Kringwinkel ViTeS is meer dan een gewone tweedehandswinkel. Het is een Sociaal tewerkstellingsproject waar tweedehandsproducten worden ingezameld en verkocht. ViTeS verzamelt een aantal eerder sociale initiatieven onder één koepel, bv. Kringswinkel SPIT en Televil.

Je kan er dus terecht voor tweedehands kledij, meubels, decoratie, speelgoed, elektro, .. Maar ViTeS zet vooral in op armoedebestrijding.

Zo worden er in samenwerking met het OCMW 8 mensen tewerkgesteld. Zij krijgen ook voldoende opleiding, zodat ze nadien ook op de reguliere arbeidsmarkt terecht kunnen. Op drukkere momenten komt ook het personeel van Ijsedal een handje helpen.

In de winkel wordt er op gelet dat de prijs voor basisgoederen zo laag mogelijk blijft, zodat iedereen toegang heeft tot de noodzakelijke spullen.

Heb jij ook spullen die je zelf niet meer kan gebruiken maar waar iemand anders misschien wel iets mee is? Je kan je herbruikbare goederen nu ook binnenbrengen bij:
de Kringwinkel ViTeS, Brusselsesteenweg 290 te Overijse.

Je kan ze ook gratis laten ophalen bij je thuis. (0800 200 80).
Openingsuren: ma-vrij: 10u-18u - za: 10u-17u.
Website: www.ViTeS.be
Je kan nog steeds terecht in het Kringloopcentrum SPIT in de Ijzermolenstraat 4 te Heverlee - tel.: 016 26 09 21.of naar het Recyclagepark gaan (tegen betaling).
Bezoek onze website (Spit)
Of naar het Recyclagepark (tegen betaling).
Textiel kan voortaan gratis naar het Recyclagepark (max. 12x/jaar gratis beurten). Omwille van het beperkte success zullen de drie jaarlijkse inzamelingen aan huis niet meer doorgaan.
Daarnaast blijft de mogelijkheid bestaan om textiel gratis te deponeren in de textielcontainers in de gemeente.

Mijn recyclagepark

Mijn ophaalkalender